Olympisch kampioene Thompson mist 200 meter op WK

Dafne Schippers is in augustus bij de WK atletiek in Londen van een zware concurrente op de 200 meter verlost. Tweevoudig olympische kampioene Elaine Thompson komt namelijk over anderhalve maand in Londen individueel alleen op de 100 meter uit.

Thompson ontbreekt dit weekeinde op de 200 meter bij de Jamaicaanse kampioenschappen, die tevens als WK-kwalificatiewedstrijden dienen. Ze heeft zich alleen op de 100 meter ingeschreven. Op die afstand is ze als winnares van de Diamond League in 2016 automatisch geplaatst voor de WK. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Ik geloof het wanneer ik het zie. De Jamaicaanse bond heeft wel eerder uitzonderingen gemaakt voor toppers die niet op de trials liepen. Nog geen verklaring gezien van Thompson et al. dat ze niet van plan zijn de 200 in Londen te lopen.

    • Haar trainer heeft dit vorig jaar al meerdere keren geroepen.

      ‘De Jamaicaanse bond heeft wel eerder uitzonderingen gemaakt voor toppers die niet op de trials liepen.’

      Welke atleten betrof dit, en wat was de reden?