Ingmar Vos zet een punt achter zijn carrière: ‘Ik wilde mij nog één keer kwalificeren voor het WK, maar het lichaam wil niet meer’

Ingmar Vos heeft vorige week besloten een punt achter zijn carrière te zetten. De meerkamper wist zich drie keer te kwalificeren voor het WK en één keer voor de Olympische Spelen. Vos wilde nog één keer proberen de WK-limiet te slechten, maar een achillespeesblessure zet een dikke streep door die ambitie. ‘Het is duidelijke geworden dat ik die limiet niet meer kan halen voor 16 juli. Daarmee is het voor mij klaar. Ik heb na een zware blessure in 2015 nog geprobeerd terug te komen, maar het lichaam wil niet meer.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • kees sluys

  Prima atleet. Ik heb hem de nodige keren in actie gezien, oa in Götzis en Londen 2012.
  De eerste keer was ‘op een koude, gure novembermiddag in 2004’ toen hij samen met zijn trainingsmaatje Pelle Rietveld ‘na eindeloze hoogspringoefeningen’ in de hal van Ilion, buiten nog eens ‘zes maal 250 meter moest afwerken’. Pelle deed dat beter, en de 400 meter is altijd een beetje een zorgenkindje van Ingmar gebleven.
  Ondertussen, 8224 punten – dat is wel heel mooi.
  (citaten uit mijn boek ‘Snel, Hoog, Ver – geschiedenis van de tienkamp’)

 • Inderdaad mooie atleet waarvan het lijkt alsof hij het maximale uit zijn carriere heeft gehaald.

  Het zal 2002/2003 zijn geweest dat ik hem en Pelle regelmatig tegenkwam op instuifwedstrijden ze daar al heel goed waren.

 • Altijd jammer als goede atleten/tes “de spikes aan de wilgen hangen”, maar Ingmar Vos was een gedreven tienkamper, die met 8224 punten (Gotzis 2012) een 7e plaats op de nationale ranglijst allertijden bezet. Eigenlijk waren de 400 m. en het polsstokhoog de onderdelen waar Ingmar wat achterbleef bij de wereldtop. Ik heb in elk geval genoten tijdens wedstrijden van zijn vechtlust en passie voor de meerkamp. Bedankt daarvoor Ingmar.
  Ik hoop dat hij zijn ervaring en kennis als trainer/coach zal overdragen aan de jongere generatie meerkampatleten.