Veiligheid bij obstacle runs niet goed geborgd: ‘Als wij in Venlo hadden gecontroleerd, was dit niet gebeurd’

De veiligheid bij obstacle runs is niet goed geborgd. Voor de parcoursen geven gemeenten een evenementenvergunning af, maar zij weten vaak onvoldoende waar ze op moeten letten, stelt brancheorganisatie OCR International. Die vindt dat er vaste regels moeten komen om ongelukken zoals in Venlo te voorkomen.

OCR International zou in Venlo geadviseerd hebben een glijbaan zonder knik te gebruiken en bovenaan poortjes neer te zetten, zodat de sporters in hun eigen baan blijven. De organisatie zou toezichthouders ook strak instrueren op de procedure: laat een paar mensen tegelijk glijden, controleer altijd of ze allemaal boven water komen en laat dan pas de volgende groep naar beneden gaan Lees hier het volledige artikel

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Triest dat er een dodelijk ongeval plaatsvindt. Door Discovery en Geografic Channel en de vele Commando en Nayy Seal achtige lookalike programma’s(Bear Grylls is er miljonair mee geworden). Wil iedereen die wil en durft een dagje stormbaan spelen.

    Ik heb zelf een paar keer aan de Strongmanrun in Hellendoorn meegedaan. Het is pittig maar als je vrij makkelijk een paar uur kunt rennen is het prima te doen. Wat mij opviel voor en na het evenement, is dat het gros van de mensen die meedoet fitness en sportschool achtige types zijn en niet echt hardlopers. En gezien de afstand die je moet afleggen is lopen toch echt de basis. Al deze mensen doen lekker met groepjes met elkaar mee, niet gehinderd door enige ervaring met springen en klauteren. Maar goed het kan en mag allemaal voor eigen rekening en risico. De evenementen groeien als kool en de organisaties en deelname prijzen ook. Het is een nieuwe business geworden en helaas is het dan onvermijdelijk dat er een keer een helaas dodelijk ongeval plaatsvindt. De enige manier om zoiets te voorkomen is ingrijpen in de markt en meer professionals erbij te betrekken.