Dode bij obstacle run: ‘Een enkel breken oké, maar dit kan niet’

“Dit mag nooit gebeuren. Je zou voor bijna 100 procent moeten kunnen uitsluiten dat iemand overlijdt.” Dirk Schrama, fervent deelnemer aan obstacle runs en oprichter van de website Obstakels.com, vraagt zich af hoe het zo fout kon gaan bij het evenement VenloStormt. Een deelneemster is overleden nadat ze gisteren van een metershoge glijbaan was afgegleden. De deelnemers aan een obstacle run moeten een parcours met allerlei hindernissen afleggen. “Een paar schrammen, een enkel verzwikken of zelfs breken – dat hoort erbij als je daaraan deelneemt. Soms gaat er iemand in het gips naar huis, maar doden vallen er vrijwel nooit”, weet Schrama. Lees verder op NOS.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>