Meedoen is belangrijker dan winnen bij 5e Ladiesrun Eindhoven

Strijp-S in Eindhoven vulde zich vandaag weer met bijna 2000 hardloopsters. De veelal in roze outfits geklede dames deden mee aan de vijfde editie van de Ladiesrun Eindhoven, een loop speciaal voor vrouwen. Ladiesrun Eindhoven steunde ook dit jaar Stichting Pink Ribbon en haalde een recordbedrag op van € 19.997,-.

Om 10.15 uur staan bijna 1000 vrouwen klaar voor de gezamenlijke warming up met Allure A’Rhytm Dance. Een kwartier later klinkt het startschot voor de 5 en 7,5 kilometer. Het parcours leidt de loopsters dwars door het creatieve en culturele hart van Eindhoven, bekend als Strijp-S, en het Philips de Jong wandelpark. Onderweg worden de deelneemsters aangemoedigd met swingende beats van Dj’s en bandjes. 

Op de 5 kilometer komt Hanneke van der Meide (20.54) als eerste binnen. Op de 7,5 kilometer is er nog geen officiële uitslag bekend. De atlete is zichtbaar blij met de overwinning, maar bij de jubilerende Ladiesrun Eindhoven gaat het niet om de tijd. Meedoen is belangrijker. “Het was super om mee te doen. De sfeer was top, overal stonden enthousiaste supporters en nu genieten we nog even na met een hapje en een drankje”, zegt een deelneemster. 

Recordbedrag voor Pink Ribbon
Vlak voor de gezamenlijke warming up van de 10 kilometer maakt de organisatie bekend dat er 19.997 euro is opgehaald. De opbrengsten zijn bestemd voor stichting Pink Ribbon, die zich inzet voor de strijd tegen borstkanker. Het bedrag komt van donaties die deelneemsters aan de Ladiesrun Eindhoven hebben gedaan bij hun inschrijving aangevuld met bijdragen die zijn binnengekomen via het speciale Pink Ribbon actieplatform, waar de loopsters zich konden laten sponsoren. 

Om 12.00 uur starten de deelneemsters aan de 10 kilometer. Een stroom van hardloopsters vult de straten. Na een laatste eindsprint komt Diana Golek in 39.02 minuten als eerste over de finish.

Organisator Els Vogels kijkt met voldoening terug op de 5e editie van de Ladiesrun Eindhoven: “Wij zijn blij dat we dit jaar met nog meer vrouwen Pink Ribbon kunnen ondersteunen met een mooi bedrag om bij te dragen in de strijd tegen borstkanker.”

(persbericht)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>