Menno Vloon springt nationaal record en WK limiet [+ uitslagen + video]

Menno Vloon heeft van daag voor een stunt gezorgd. De polsstokspringer kwam bij wedstrijden in Zweibrücken tot een hoogte van 5m85 en verbeterde daarmee het nationale record dat op naam stond van Rens Blom. Blom sprong in 2004 een hoogte van 5m81.

Vloon won met deze prestatie de wedstrijd én voldeed aan de WK limiet.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Zie ik dat nu goed, gingen ze van 5,70 door naar 5,85.

    Maar fantastisch, daar gaan de Diamond league deuren ook opeens mee open.

    Van harte gefeliciteerd.

  • Fraai resultaat van Menno, proficiat. Typerend vind ik zijn “latpassage”, waarbij hij in tegenstelling tot wat de meeste topspringers doen zijn armen al heel snel naar achteren en gestrekt naast zijn lichaam brengt. Een heel mooie springvariant, waarbij je een rotatie om de lat creeert en daarmee voorkomt dat je met de borst en armen de lat afwerpt, al vraagt dit wel om een enorme lichaamscontrole.

  • paul wernert

    Geweldig, van 5,65 m naar 5,85 m. Zo’n vooruitgang waar je alleen maar van kan dromen. Na de 5,70 m (pr en wk-limiet, doel in feite volbracht) vanuit de ontspanning in één keer het NR aanvallen! Geweldig!