Hoe Kroontje ondanks Alzheimer kan blijven hardlopen

Bauke Kroontje stond altijd voor iedereen klaar. Vier Sneker clubs konden een beroep op hem doen. Zijn leven nam een ingrijpende wending. Dat geeft verdriet. Tegelijkertijd is het fijn dat hij kan blijven hardlopen. Bauke Kroontje (72) heeft de ziekte van Alzheimer. Door deze vorm van dementie gaan zenuwcellen in de hersenen stuk. Daardoor krijgt de getroffen persoon problemen met het geheugen en, naarmate de ziekte verergert, moeite met dagelijkse vaardigheden zoals klok lezen en de spraak. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>