Lisanne de Witte mist nipt WK-limiet 400 meter in Rehlingen: ‘Sub 52 komt eraan’

Bij de 53e internationale atletiekmeeting in het Duitse Rehlingen loopt Lisanne de Witte een hele goede 52.18 sec. op de 400 meter. Zij wint de wedstrijd op Tweede Pinksterdag, maar het is niet genoeg voor WK-kwalificatie. De Nederlandse WK-limiet is 52.10 sec. De 24-jarige atlete heeft een persoonlijk record van 52.14 sec. Daar blijft ze 4/100 van verwijderd. Lisanne de Witte is zaterdag al tweede geworden op de 400 meter in Marseille met 52.42 sec., achter de Oekraïnse Olha Zemlyak (51.74).
‘Sub 52 komt eraan 😉 Ik begin het harder starten iets meer onder de knie te krijgen en dat is wel te zien aan mijn laatste races. Ik loop dit weekend mijn tweede en derde tijd ooit.’ De volgende wedstrijd is Hengelo (FBK-Games). ‘Zaterdag 3e, vandaag 2e, dus FBK 1e tijd ooit maar hé,’ aldus een tevreden Lisanne de Witte.

Er zijn meer Nederlanders bij de wedstrijd in Rehlingen. Björn Blauwhof zet 46.79 sec. op de klok op de 400 meter in een race, die gewonnen wordt door Onkabetse Nkobolo uit Botswana met 45.62 sec. Giovanni Condrington heeft op de 100 meter tegenwind met 10.69 sec. (-1.5 m/s) in de serie en 10.91 sec. (-2.0 m/s) in de B-finale. Femke Pluim springt 4.20 meter hoog met de polsstok (zesde). De wisselvallige wind maakt het atleten lastig. Goede winst is er voor de Zwitser Karim Hussein op de 400 meter horden met 49.34 sec. en Robert Harting (Dui.) met de discus (64.99 mtr.). Dat is een uitstekende rentree van Olympisch- en wereldkampioen Harting, maar … hij heeft nog één centimeter nodig voor een WK-ticket. Landgenoot Andreas Hoffman werpt de speer in de eerste ronde naar 84.15 mtr. en daar komt niemand meer in de buurt.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>