Winnaar Marathon Eindhoven terug als favoriet

Met Festus Talam (22) verwelkomt de 34ste Marathon Eindhoven de sensationele winnaar van vorig jaar. De Keniaan stond afgelopen oktober als tempomaker aan de start. Hij liep sterk tot en met 35 kilometer en nam vervolgens de wedstrijd in handen om na 2:06:26 als winnaar over de finish te komen. Talam staat bekend als één van de grootste talenten op de marathon.
 
Mede door zijn bijzondere overwinning heeft Talam zeer goede herinneringen aan de Marathon Eindhoven. Het snelle parcours en de sfeer in de stad zorgen ervoor dat hij graag terugkomt om de volgende stap in zijn nog jonge carrière te zetten. Op zondag 8 oktober wil de gretige atleet dan ook een nieuw persoonlijk record lopen.
 
“Mijn overwinning van vorig jaar kan ik mij nog goed herinneren. Ik kom graag terug naar het snelle parcours en de sfeer in de stad. Bovendien heb ik een missie om onder de 2:06 te lopen. Spijtig genoeg kon ik dat vorig jaar niet verwezenlijken, door enige verwarring in de laatste bocht. Ik wil er opnieuw voor gaan op het supersnelle parcours in Eindhoven.” Aldus de winnaar van Marathon Eindhoven 2016.
 
Marathon Eindhoven wordt een tweedaags sportfeest 
Dit jaar zal op zaterdagavond 7 oktober het sportfeest al losbarsten. De populaire 10 km loop wordt een avondrun en de organisatie introduceert het nieuwe onderdeel de ‘5KM4ALL’. Bij de ‘5KM4ALL’ leggen de deelnemers het parcours niet hardlopend af, maar op een alternatieve wijze. Op zondag 8 oktober, gewoon overdag, vinden de andere onderdelen plaats. Er worden in totaal ruim 25.000 deelnemers verwacht bij het grootste sportevenement van Zuid Nederland.

(Persbericht)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>