BBC: Arts van Nike Oregon Project knoeide met medische gegevens

Alberto Salazar lijkt steeds verder in de problemen te komen. De Amerikaanse trainer is al enige tijd onderwerp van een onderzoek van de Amerikaanse anti-dopingautoriteit (USADA). Vandaag publiceerde de BBC opnieuw belastende informatie. Volgens de Britse zender heeft de persoonlijke arts van Salazar, dr. Jeffrey Brown, geknoeid met medische gegevens.

Salazar stuurde ook een aantal van zijn atleten naar Brown. Uit uitgelekte rapporten van USADA zou blijken dat Brown de atleten een schildkliermedicijn heeft voorgeschreven. Daarnaast zou hij atleten ook een zeer grote dosis L-Carnitine hebben toegediend.

Onder de atleten die bij Brown langs zijn geweest was ook Steve Magness, die later assistent-trainer werd van Salazar. Magness is één van de klokkenluiders die belastende verklaringen heeft afgelegd over Salazar. Magness beweert nu dat zijn medische gegevens zijn aangepast door Brown, voordat hij deze aan USADA overhandigde. Magness had zijn gegevens in 2015 zelf ook opgevraagd. De BBC heeft beide documenten in haar bezit.

Brown wordt verdacht van vier verschillende dopingovertredingen, maar de arts ontkent alle aantijgingen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>