Jaybird lanceert X3 Wireless Sport Headphones: draadloze passie [video]


foto: Maurice van der Meijs

Een kleine boerderij ver weg van de bewoonde wereld, op de grens tussen Belgisch en Nederlands Limburg. Daar verzamelden zich eind maart een kleine groep fanatieke sporters voor de lancering van de nieuwe X3 Wireless Sport Headphones van het Amerikaanse Jaybird. Dit merk koos niet voor de geijkte urban hotspot en al snel werd duidelijk waarom. Jaybird is namelijk anders.

De makers van Jaybird zijn vooral sporters. Het is een vriendgroep die het sportieve avontuur opzoekt en een extreme uitdaging niet uit de weg gaat. Vanuit die sportieve passie groeide de behoefte aan een koptelefoon die past bij deze levensstijl: hip, robuust en optimale audiokwaliteit. Bij gebrek aan een kant-en-klare-oplossing besloten ze zelf aan de slag te gaan. Inmiddels kan deze groep zich in de Verenigde Staten al meten met de grote merken. Jaybird groeide in iets meer dan 10 jaar uit uit tot het op één na populairste merk sport-headphones. Jaybird waagt nu de sprong over de oceaan en deed dat met de lancering van de X3. Het werd een lancering in stijl: weinig luisteren, veel zweten. Het testen gebeurde tijdens een intensieve trailrun door het venijnige Zuid-Limburgse heuvellandschap.

Dat karakteriseert Jaybird, alles ademt sport en uitdaging. En dat geldt zeker voor de X3. Het is de kleinste sport-headphone die momenteel verkrijgbaar is. Deze nieuwe generatie draadloze in-ears hebben geen kabel en audio jack nodig, zijn zweetbestendig, werken met Bluetooth 4.1, hebben een universele en perfecte pasvorm voor tijdens het sporten en bieden nog betere sound met aanpasbare audio-opties.

X3 zorgt voor een sterk verbeterde sound dankzij een geavanceerde 6mm driver. De redesigned ear fins, die zorgen voor meer comfort, en een selectie van ear tips zorgen voor een universele, sportieve pasvorm tijdens de meest intensieve workouts. Dankzij Bluetooth 4.1-connectiviteit kun je nu ook twee paar X3 headphones tegelijk aan een apparaat koppelen of je koppelt je X3 juist aan twee verschillende apparaten tegelijkertijd. De nieuwe batterij gaat acht uur mee en zorgt ervoor dat je meer muziek kunt luisteren na een oplaadbeurt. De geïntegreerde afstandsbediening maakt het bedienen van je muziek en gesprekken nog eenvoudiger. Een duidelijke stem laat je weten of je succesvol bent gepaired en verbonden en of je X3 aan- of uitstaat.

Daarnaast kun je via een speciale app het geluid aanpassen aan je eigen wensen. Zoek je net wat meer bas of wil je optimaal genieten van opzwepende housemuziek? Dat kun je vanaf nu eenvoudig regelen en deze instellingen worden vervolgens opgeslagen op je X3 headphones. Het zijn dit soort dingen, die laten zien dat Jaybird voor en door liefhebbers is.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>