Thiam schrijft geschiedenis: 4e atlete ooit die meer dan 7.000 punten haalt

Nafi Thiam heeft de prestigieuze zevenkamp van Götzis gewonnen met een fabelachtige score van 7.013 punten. Slechts 2 atletes deden ooit beter. Thiam verbrak op weg naar haar topscore ook het Belgische record speerwerpen. “Ik kwam eigenlijk naar hier om me te testen.”

Nafi Thiam nam in Götzis aan haar eerste zevenkamp deel sinds haar olympische titel in Rio. Op zaterdag schudde ze al meteen alle twijfels van zich af, met een persoonlijk record op de 100 meter horden en 200 meter en een evenaring van haar wereldrecord voor een zevenkamster bij het hoogspringen. Ze eindigde de dag zo voor het eerst met meer dan 4.000 punten, maar wel op de 2e plaats. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>