Keniaanse tiener loopt op één na snelste 3000 meter steeple ooit

Het Keniaanse toptalent Celliphine Chespol heeft vrijdagavond op de Diamond League in het Amerikaanse Eugene voor een sensatie gezorgd op de 3000 meter steeple. De pas 18-jarige atlete won de wedstrijd in een supertijd van 8.58.78, de op één na snelste tijd ooit. Chespol, in 2016 wereldkampioene bij de junioren, eindigde als eerste voor haar landgenote Beatrice Chepkoech (9.00.70) en de Bahreinse Ruth Jebet (9.03.52). Die laatste is de olympisch kampioene van Rio en met 8.52.78 wereldrecordhoudster op dit onderdeel. Lees verder op Sportnieuws.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>