Jonathan Mutebwa stapt over naar Marita van Zwol

Na een stressvol half jaar heeft Jonathan Mutebwa zijn leven weer helemaal op de rit. Nu kan de Eindhovense atleet zich focussen op snelle sprinttijden. Ineens deed de kans zich voor waar hij eigenlijk nooit aan had gedacht. Het moment was voor Eindhovenaar Jonathan Mutebwa (24) rijp om opnieuw te starten. ,,Dus ben ik vanuit een veilige situatie in het diepe gesprongen”, zegt de sprinter over zijn overstap van Erwin Mortier en Eindhoven Atletiek naar Marita van Zwol en Lycurgus. ,,Ik heb nog steeds de Olympische Spelen als droom. Ik trainde al tien jaar bij Erwin en had het gevoel dat ik de laatste vier à vijf jaar in mijn ontwikkeling bleef hangen. Ik heb drie keer een flinke terugval gehad door blessures, maar mentaal kon ik het moeilijk los van elkaar zien. Ik begon te twijfelen aan de dingen die ik altijd deed. Maar als je eenmaal werk hebt wordt het lastig om nog te gaan.” Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>