Versterk je enkels met deze oefeningen [video]

painful running injury
Foto: Warren Goldswain

Enkelverstuikingen komen regelmatig voor bij hardlopers. Soms gebeurt door een misstap, bijvoorbeeld als je op een boomstronk stapt in het bos. Maar het is ook vaak het gevolg van een eerdere blessure die enigszins verwaarloosd is. Om dergelijke blessures te voorkomen is het van belang je enkels sterk te maken zodat ze deze klappen kunnen opvangen.

Evert Verhagen, onderzoeker aan het VUmc, en Kasper Janssen, sportarts en eveneens onderzoeker bij het VUmc, leggen in onderstaande video een aantal eenvoudige maar effectieve oefeningen uit.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>