Reebok Spartan Race komt naar Nederland

De Reebok Spartan Race verovert nu ook Nederland! De beste obstacle race ter wereld vindt plaats op 21 oktober in Amsterdam – IJmuiden aan Zee. In de eerste Nederlandse editie neemt Spartan Race de meest populaire races mee: de Spartan Sprint, de Spartan Super en de Spartan Junior Race.

Obstacle racing fans kunnen zich vandaag inschrijven om zo zeker te zijn van hun Reebok Spartan Race experience. De eerste 300 inschrijvingen per race, genieten een early bird korting, daarna zal de prijs geleidelijk stijgen. Om het hoogste niveau, de beste kwaliteit en exclusiviteit te garanderen, kunnen er in totaal 4.000 mensen deelnemen. De aankomende tijd wordt er meer over het evenement bekend gemaakt via www.spartanrace.nl.

De beste locatie
Joe De Sena, oprichter en CEO van Spartan Race vertelt: “We zijn erg enthousiast om naar Nederland te komen. Hier leeft een sterke community die echt gepassioneerd is in obstacle racing. We zijn ervan overtuigd dat er een grote opkomst zal zijn voor de beste obstacle race ter wereld. We zijn blij Nederland te mogen verwelkomen in onze global race series!”

De locatie voor de eerste editie kan bijna niet beter! IJmuiden aan Zee met het nationaal park Zuid-Kennemerland als achtertuin heeft een grote diversiteit in natuur: strand, duinen, water en bossen. Op slechts 30 minuten gelegen van Amsterdam is dit een populaire bestemming voor een weekendje weg, om uit te rusten en om van het strand te genieten.

Spartan Race focust zich op de beste locaties voor de races en IJmuiden aan Zee is zeker een pareltje volgens Spartan Race Director Jeroen Reesen. Naast alle welbekende Spartan obstakels, wordt er ook gebruik gemaakt van natuurlijk terrein, dat voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van de internationale Spartan Race. De parcoursen zullen verrassend en uitdagend zijn. Zelfs voor de meest ervaren obstacle racers in Nederland.

“We zijn dankbaar voor de steun die wij van de gemeente Velsen krijgen, een goede partner voor de Reebok Spartan Race”, aldus Jeroen. “Daarnaast is fitness pionier Reebok in Nederland een sterk merk met veel geloofwaardigheid. We zijn blij dat Nederland aan onze kant staat”. Ook de wethouder van Sport en Toerisme van de gemeente Velsen is zeer trots dat Spartan Race IJmuiden aan Zee gekozen heeft als eerste Nederlandse locatie. “Het past perfect bij het rauwe, sportieve en avontuurlijke karakter van IJmuiden”, zegt wethouder Annette Baerveldt.

Voor alle niveaus
De Reebok Spartan Race Amsterdam – IJmuiden aan Zee bevat verschillende race formats en activiteiten voor deelnemers van alle niveaus. De Spartan Sprint met een afstand van 5+ kilometer en 20+ obstakels zal in de smaak vallen bij de sprinters en beginnende obstacle racers. De Spartan Super met een afstand van 13+ kilometer en 25+ obstakels is een race voor de ervaren obstacle racers of zij die meer uitdaging zoeken.

Spartan denkt ook aan de toekomstige generatie. Om die reden is er een Spartan Junior Race. Deze is speciaal ontwikkeld voor de jonge Spartans in de leeftijd van 4 tot en met 13+ jaar. Je kan jongeren tenslotte niet vroeg genoeg stimuleren om te gaan bewegen!

A Way of Life
Spartan is meer dan een race. Het is een way of life. Spartans over de hele wereld zijn constant bezig zichzelf te verbeteren, zowel geestelijk als lichamelijk zoeken zij de grens op. Omdat de sport blijft groeien, biedt Spartan Race steeds meer mogelijkheden om op niveau te blijven bijvoorbeeld gratis voeding- en trainingsadvies. ”Wij willen ervoor zorgen dat de wereld een gezondere plek wordt en geven mensen de mogelijkheid to Spartan Up!”, aldus Spartan Race oprichter Joe De Sena.
 
Spartan Race past perfect bij de oorsprong en focus van Reebok: fitness. Het merk heeft de races en organisatie daarom omarmd en sponsort wereldwijd diverse evenementen. Ook ontwerpt Reebok speciale gear voor obstacle races om goed over een parcours met modder en het water te kunnen bewegen, zoals compressie kleding en schoenen met extra grip en gaten voor waterafvoer. Dit is onder andere terug te zien in de Reebok Spartan Race collectie.

En wellicht het belangrijkste, de filosofie van beide partijen ligt ook op één lijn. “Reebok gelooft dat uit je comfort zone stappen, je sterker maakt en dat je daardoor niet alleen fysiek, maar ook mentaal en sociaal transformeert,” stelt Matt O’Toole, Reebok Brand President. “Door jezelf een dergelijke lifestyle aan te meten, kom je terecht in een community van mensen met dezelfde doelstelling – een betere versie van zichzelf worden. Meedoen aan de Spartan Race is hier het perfecte voorbeeld van en daarom zijn we erg verheugd dat de race nu naar Nederland gaat komen”. Be More Human!

Persbericht

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Mooi stuk reclame voor een ander deel van de loopsport! Wel moet er specifiek op getraind worden, het vele springen is immers best blessuregevoelig. Gelukkig zijn er steeds meer specifieke groepen waarin hiervoor getraind wordt.
    De sport van obstakel running wordt een stuk professioneler door deze verenigingen.