Meer dan 3.700 enthousiaste lopers genieten van Rotterdam Urban Trail

De tweede editie van de Rotterdam Urban Trail heeft meer dan 3700 lopers van de binnenstad doen genieten. Het gloednieuwe parcours van circa 12 km bevatte twintig bijzondere locaties verspreid door de stad. Onderdeel van het parcours waren onder andere het Oogziekenhuis, Miniworld, Groot Handelsgebouw en Brouwerij Noordt. Het frisse weer mocht de pret niet drukken. Onderweg veel lachende gezichten en vrolijke selfies. Na afloop genoten de lopers in het Museumpark van een welverdiend ontbijt met de Urban Trail medaille. 

GLOEDNIEUW PARCOURS
Al vroeg in de ochtend melden de eerste lopers zich bij het Museumpark. Zacht in de rondte dribbelend en in de handen wrijvend. De organisatie had voor de tweede editie een gloednieuw parcours uitgestippeld langs diverse highlights die Rotterdam rijk is. De start was gesitueerd bij de balustrade van het Nieuwe Instituut en zorgde voor een sfeervolle entourage. De deelnemers gingen verspreid over vijf waves van start. Na afloop wachtte er een ontbijt en herinneringsmedaille.

VROLIJKE GEZICHTEN EN LEUKE SELFIES
De organisatie kijkt terug op een geslaagde twee editie. Een flinke stijging in het aantal deelnemers en aaneenschakeling van mooie locaties. “We zijn ontzettend blij met de opkomst en de reacties. Een stijging van 1000 deelnemers tekent het enthousiasme voor dit soort loopevenementen. Ondanks het frisse weer was de sfeer fantastisch. Overal zie je vrolijke gezichten.”

Ook de deelnemers waren na afloop enthousiast. “Vorig jaar was ik erbij en nu weer. Wat een gave locaties! Nu lekker met de benen omhoog en nagenieten. Over twee maanden ga ik ook naar de Urban Trail in Den Haag op zondag 2 juli.”

AGENDA URBAN TRAIL SERIES
2 juli: NN Den Haag Urban Trail
16 juli: Zwolle Urban Trail
27 augustus: Breda Urban Trail

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>