Vandaag: Start Diamond League met duel Schippers-Thompson in Doha

Vrijdagavond staat in het Qatarese Doha de eerste van veertien Diamond League atletiekmeetings op het programma. Enkele duels, zoals de confrontatie tussen Dafne Schippers en olympisch kampioene Elaine Thompson, beloven meteen vuurwerk.

Om de Diamond League aantrekkelijker te maken, besliste de internationale atletiekfederatie IAAF om het format grondig te hervormen. Tot vorig seizoen werd gewoon de optelsom van alle wedstrijden gemaakt om een winnaar aan te duiden, vanaf dit seizoen moeten de atleten in de eerste twaalf manches punten sprokkelen om zich voor de finale de plaatsen. De finales vinden voor de helft van de proeven in Zürich plaats, voor de andere helft in Brussel. In die finales is alles van nul te herdoen, en gaat het prijzengeld naar de dagwinnaars. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>