Sondre Nordstad Moen verbetert Noors marathonrecord uit 1987

In de marathon van Hannover is Sondre Nordstad Moen na een spannende eindstrijd derde geworden. Met zijn tijd van 2u10’07” liep Moen het bijna 30 jaar oude record uit de boeken. Dat stond op naam van Geir Kvernmo die op 10 mei 1987 in London tot een tijd van 2u10’17” kwam.

De 26-jarige Moen debuteerde twee jaar geleden op de marathon en nam afgelopen jaar deel aan de Olympische Spelen in Rio. Daar noteerde hij een 19e plaats met 2u14’17”.

In Hannover was er gister een mooie strijd met de koplopers en zagen we een spannende finish. Moen kreeg dezelfde tijd als de nummer twee Philip Sanga (2u10’07”). De winst was voor Allan Kiprono in 2u09’52”. Moen was niet helemaal tevreden met zijn eindtijd en klassering. ‘Het was jammer want mijn benen voelden goed maar telkens als ik sneller wilde gaan kreeg ik meer last van mijn maag. Ik had graag onder de 2u10′ willen lopen, maar ik ben wel erg blij met het Noors record.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>