Geen WK voor Butter, Nageeye beslist pas na Rotterdam marathon

Michel Butter doet deze zomer sowieso niet mee aan de marathon bij de wereldkampioenschappen atletiek in Londen. Ook niet als hij zondag in de marathon van Rotterdam onder de limiet van 2.11 loopt. ,,Ik richt me op de EK van 2018 in Berlijn”, zei de marathonloper uit Castricum vrijdag.

Butter vindt de periode tussen Rotterdam en de WK in Londen in augustus te kort. ,,Augustus komt te vroeg. Het past niet in het traject dat ik voor mezelf heb uitgestippeld. Ik heb meer tijd nodig om de snelheid te kweken voor een echte goede marathon. Het plan is wel om dit najaar een van de majors te lopen”, aldus Butter. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Van mij mag iedereen zelf weten welke wedstrijden men loopt, maar de limiet niet lopen en wel mee willen doen versus de limiet lopen en niet mee willen doen gaat er bij mij slecht in.

  Blijkt maar eens te meer dat het NOC een juiste beslissing heeft genomen.

 • @Willie

  uit deze reactie blijkt weer maar eens hoe weinig je van atletiek weet/kent.
  Denk je dat de marathon op het wk dit jaar sterk bezet zal zijn? Je weet zeker niet dat de Olympische spelen in 2016 waren en dat dit DE wedstrijd is.

  • Bas van Dam

   Ik moet zeggen dat Michel het natuurlijk zelf moet weten maar niet gaan met wel de limiet lijkt me inderdaad niet zo handig bij volgende discussies. Dat je bij een EK een veel grotere kans hebt lijkt me duidelijk maar die kans had hij wel vorig jaar bij de OS?

   • Ik denk dat een sporter zijn eigen weg mag bewandelen ook al komt ie met een bepaalde tijd ergens voor in aanmerking. Dat we in NL krankzinnige limieten hebben wil niet zeggen dat als je dat haalt je meteen moet schikken en dan maar moet afreizen.

 • Jogger.
  Ik vind het toch vreemd, de limiet lopen en dan heb je toch eigenlijk wel een soort ,morele plicht om voor je land uit te komen. Als er nu 2 maanden tussen zit, maar 4 maanden moet toch genoeg zijn. Wat minder trainen en goede wedstrijden lopen, buiten de marathons loopt Butter in een jaar nog geen handvol goede wedstrijden.