3 tips voor de behandeling van doorweekte schoenen

Sportschoenen natgeregend? Zo droog je ze het snelst

Tijdens je training begint het gigantisch te regenen. Bij thuiskomst is het een groot waterballet in je schoenen. Sokken gooi je in de was, je voeten veeg je af met een handdoek. Maar hoe zorg je dat je schoenen snel weer opdrogen? En wat moet je vooral niet doen?

Trailrunschoen3349934

1. Stop kranten in je sportschoenen
Prop je schoenen bij thuiskomst vol met kranten. Dit absorbeert het vocht. Zorg wel dat je de natte krantenproppen verwijdert op het moment dat ze met water zijn volgezogen. Wissel om de paar uur dus af met droge, nieuwe kranten. Dit voorkomt dat er zwarte inkt achterblijft in je schoen. Maar wat als je geen krant in huis hebt? Reclamefolders – niet te stug – of keukenrolpapier zijn een goed alternatief.

2. Haal de zool eruit
Voordat je kranten in je schoenen propt, is het advies om eerst de zool eruit te halen. Vervolgens maak je de veters los en haal je de tong van de schoen goed naar voren. Zo drogen ze nog sneller.

3. Vermijd een warmtebron
Zet je sportschoenen nooit op de verwarming. Ook niet in de oven, magnetron of droger. Een warmtebron is slecht voor de schoenen. De aanwezige lijm kan losraken en de zool kan uitdrogen waardoor de demping niet meer goed zijn werk kan doen. En het zou toch zonde zijn als die dure sportschoenen al snel bij het vuilnis belanden…

Je kunt als alternatief natuurlijk ook een tweede paar aanschaffen, zodat je bij je volgende training verzekerd bent van droge schoenen (én voeten).

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • En vergeet je schoenen niet buiten te zetten (op een droge plaats), dat voorkomt nare geurtjes in huis en de wind versnelt bovendien het drogen.