Michel Butter en Jesper van der Wielen favoriet voor Nederlandse titel bij Stevensloop

Michel butter Egmond lv IMG_2105

De Stevensloop kan rekenen op een sterk deelnemersveld bij het NK halve marathon. Michel Butter, Jesper van der Wielen, Mohamed Ali Mohamed, Ronald Schröer, Roy Hoornweg en Bart van Nunen komen aan de start van de Nijmeegse stadsloop. Het is de eerste keer dat een Nederlands kampioenschap wegatletiek in Nijmegen plaatsvindt. Het vrouwenveld wordt later bekend gemaakt.

Butter
Michel Butter kwam nog nooit eerder aan de start van de Stevensloop en de Zevenheuvelenloop en maakt dus zijn debuut op de straten in en rondom Nijmegen. Butter is met een tijd van 2.09.58 uur een van de drie Nederlandse marathonlopers die ooit onder de 2.10 uur liepen. In 2016 miste hij op acht seconden de limiet voor de Olympische Spelen. Op de halve marathon heeft de Castricummer met 1.02.25 uur het snelste record staan van het deelnemersveld. Bij eerdere Nederlandse kampioenschappen behaalde de 31-jarige atleet tien gouden medailles, onder andere bij de halve marathon in 2008. Butter kijkt uit naar de strijd bij de Stevensloop: “Ik ga uiteraard voor de titel en wil deze heel graag voor de tweede keer in mijn carrière pakken.”

Regionale kanshebbers
De grootste regionale kanshebber op de nationale titel is Jesper van der Wielen. De Wijchenaar is na een blessureperiode weer terug bij de nationale top. Afgelopen weekend behaalde hij de zilveren medaille bij het NK 10 kilometer. Van der Wielen werd twee keer Nederlands kampioen op de 5 kilometer en vijf jaar geleden liep Van der Wielen als 20-jarige al 1.03.20 uur op de halve marathon. Ook Nijmegenaar Mohamed Ali Mohamed wordt gerekend tot de regionale kanshebbers op eremetaal. Begin dit jaar liep de ROC-student in Koeweit een nieuw persoonlijk record op de halve marathon van 1.04.20 uur.

Jesper van der Wielen Soest IMG_1073

Nationale toppers
Ronald Schröer is ook een van de podiumkandidaten in Nijmegen. Net als Van der Wielen, behaalde Schröer afgelopen weekend eremetaal tijdens het NK 10 kilometer met een bronzen medaille en een persoonlijk record. Recent won hij ook de nationale Mastboscross. Roy Hoornweg en Bart van Nunen zijn twee andere atleten die zich vooraan zullen melden. Van Nunen won in 2015 op 19-jarige leeftijd het NK halve marathon en geldt als een van de grootste Nederlandse talenten op de lange afstand.

Team Zevenheuvelen
Ook vanuit het door organisatie Stichting Zevenheuvelenloop ondersteunde Team Zevenheuvelen komen drie snelle atleten aan de start. Joeri Wolf is met een persoonlijk record van 1.06.26 uur het snelste van de Team Zevenheuvelen atleten. Wouter Jansen behaalde in het najaar van 2016 brons op het NK marathon en komt nu aan de start van de halve afstand. Kersverse vader Jorrit Cleij werd vierde bij de nationale marathon titelstrijd en liet bij het NK 10 kilometer zien weer in vorm te komen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Volgens de media loopt Butter ook de CPC halve marathon een week eerder?! Dat lijkt me sterk als hij ook het NK tijdens de Stevensloop gaat doen. En Choukoud wel CPC en niet het NK begrijp ik ook niet helemaal En Nageeye geen van beiden??

  • Blijkbaar past een dubbele halve marathon wel in de voorbereiding. Het lijkt me dat hij zal pieken op het NK. in Nijmegen en mogelijk de CPC op marathontempo? Neem aan dat hij niet 2 maal voluit zal lopen. Ben wel benieuwd naar de prestaties van de NL marathonlopers in Rotterdam. Iedereen is in topvorm, zo lijkt het.Khalid bouwt volgens mij op en piekt meestal niet in Schoorl. Op de CPC zal hij ongetwijfeld weer sterker zijn,