Struikelende Bouchikhi: ‘100 procent zeker dat ik gewonnen heb’

Soufiane Bouchikhi is het niet eens met de uitslag van de CrossCupmanche in Rotselaar. “Helaas is er geen fotofinish in het veld”, vertelt de loper, die over de finish dook en zijn schouder ontwrichtte. “Ik heb nog nooit zoveel pijn gehad.”

“Helse pijn”
Soufiane Bouchikhi ontwrichtte gisteren zijn schouder. In een ultieme poging om de CrossCupmanche van Rotselaar te winnen, struikelde hij over de finish. Bouchikhi bleef kermend in het zand liggen. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Winnaar had het niet zover moeten laten komen. Op basis van de videobeelden is het lastig om een conclusie te trekken. Wie wint, wie als eerste het lint aanraakt, of wie het eerst de streep passeert?

  • Een slechte imitatie van een dergelijke finish tussen Willy Polleunis en Karel Lismont tijdens het BK 10000 meter in 1973. Dat was tenminste nog komisch en volgens mij wordt er nog om gelachen.

  • Bart te Riele

    Nu heeft een finishlint vooral ceremoniele waarde. Vroeger was het een hulpmiddel om te zien wie als eerste over de lijn kwam. Als ik met die ogen naar de video kijk, dan heeft Kimeli gewonnen. Zijn borst drukt het finishlint vooruit. Net 1 frame voordat de dame op links het lint loslaat.