Heeft Jasmijn Lau met 34.23 nu het Nederlands juniorenrecord op de 10km?

In Schoorl werden vandaag op de 10km diverse bijzondere prestaties geleverd. Voor het grote publiek was er natuurlijk de prestatie van Susan Krumins-Kuijken. Zij won bij de dames in een tijd van 31.43 en voert hiermee de Europese jaarlijst aan.

jasmijn lau foto Marije Wevers
(foto: Marije Wevers)

In diezelfde race won Jasmijn Lau de nationale titel bij de junioren. De 17-jarige Lau noteerde een indrukwekkende tijd van 34.23. De pupil van Honoré Hoedt heeft mogelijk de snelste tijd ooit in Nederland door een 17-jarige genoteerd. Helemaal zeker weten we geen officiële ranglijsten hebben kunnen achterhalen. Wel hebben we kunnen vinden dat Jip Vastenburg op 17-jarige leeftijd in 2012 in Schoorl tot 35.01 kwam. In september van dat jaar, Jip was toen al 18, verbeterde zij dit tijd nog tot 34.57 in Utrecht. Mocht iemand lijsten hebben, laat het ons weten want we zijn zeer benieuwd.

Achter Jasmijn Lau liepen de twee andere junioren dames eveneens scherpe tijden. Diane van Es snelde naar 35.08 en Lisan Duijvestijn 35.47.

Junioren dames 10km
1. Jasmijn Lau junior 34:23
2. Diane van Es junior 35:08
3. Lisan Duijvestijn junior 35:47

Bij de mannen senioren won Abdi Nageeye voor de vijfde keer. Hij noteerde 28.45 en al zijn overwinningen liggen voor wat betreft tijden binnen een halve minuut van elkaar. Vandaag noteerde hij zijn snelste overwinning in Schoorl. 2012: 28.55, 2013: 29.14, 2014: 29.10, 2015: 28.50.

Achter Abdi Nageeye was er Ralph van Houwelingen die een wereldprestatie neerzette. Op Twitter meldt vader Arie van Houwelingen over de prestatie van zijn zoon. Ralph van Houwelingen verbeterde het wereldrecord voor doven met 30 seconden. De 20-jarige atleet van Tonnie Dirksnoteerde een tijd van 30.30.

Marije Wevers legde zijn finish en emotie vast op foto’s:
ralph van Houwelingen finish schoorl foto Marije wevers

ralph van Houwelingen finish 2 schoorl foto Marije wevers

ralph van Houwelingen finish 3 schoorl foto Marije wevers

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • dat zou wel bijzonder zijn Weia. Voor officiële kampioenschapsnummers geen record. Voor alle master categorieën wordt b.v. wel een nationaal record bijgehouden. Anders lijkt het me tijd om deze omissie snel te corrigeren