Verspringer Greg Rutherford voor bijna 75.000 euro opgelicht door manager

De Britse verspringer Greg Rutherford is flink het schip in gegaan. Zijn voormalig manager, de 34-jarige Gaby Stone, zou bijna 75.000 euro aan sponsor- en prijzengeld er doorheen gedraaid hebben. Stone zou een gokverslaving hebben, zo melden verschillende Britse kranten.

22nd European Athletics Championships - Day Six
Ian Walton/Getty Images

Stone en Rutherford leerden elkaar in 2009 kennen. Stone zou later de belangen gaan behartigen voor Rutherford, die in 2012 olympisch kampioen werd. Vanaf 2014 zou Stone steeds roekelozer omgaan met de contracten van de atleet. Rutherford kreeg in september van dat jaar voor het laatst geld overgemaakt van zijn manager, die recht had op 20 procent van de inkomsten, terwijl die nog tot augustus 2015 geld dat voor Rutherford bestemd was ontving.

Uiteindelijk zijn manager en atleet een schikking overeen gekomen voor een bedrag van 55.000 euro.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>