Halve marathon Glasgow blijkt 150m te kort: Geen record voor Callum Hawkins

Het parcours van de Great Scottish Run, een halve marathon in Glasgow, blijkt te kort zijn. Dit heeft de organisatie bekend gemaakt. Het verhaal kwam aan het rollen na meldingen van lopers dat hun GPS een kortere afstand had aangegeven. Naar aanleiding van deze meldingen is een onderzoek ingesteld en is geconstateerd dat het parcours 150m korter was dan de officiële halve marathon afstand.

De organisatie heeft haar excuses aangeboden en aangegeven dat er een fout is gemaakt bij het uitzetten van het parcours. Daar zou bij een stukje door een parcours zijn afgeweken van de eerder bepaalde route.

Afgelopen najaar werd deze race gewonnen door Callum Hawkins die een scherpe tijd van 1u00’24” noteerde. Deze tijd gaat nu uit de boeken.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>