Jeroen D’hoedt: ‘Plots verloor ik mijn lens en liep ik als in een waas’

Isaac Kimeli kon in de CrossCup in Hannuit de leiderstrui van Jeroen D’hoedt niet overnemen. Daarvoor was de nieuwe leider Soufiane Bouchikhi te sterk. Jeroen D’hoedt, verrassend toch aan de start, wordt tweede in de stand.

Jeroen D’hoedt gaf forfait op Oudejaarsdag voor Soest wegens pijn in de knie. Die blessure hield aan, zodat hij aanvankelijk ook forfait gaf voor Hannuit. Op de valreep gaven de artsen hem groen licht. Uiteraard kwam hij niet in de beste vorm aan de start.

Toch maakte hij deel uit van de hoofdmacht met Andy Vernon, de Brit die in Brussel ophef maakte door te laat aan de start te komen, Soufiane Bouchikhi en de Duitser Pedros. Even voor halfkoers bekocht de Leuvenaar zijn trainingsachterstand. In het begin van de voorlaatste ronde kraakte Kimeli, die daags voordien nog 20km had gelopen. Bij het ingaan van de laatste ronde nam Vernon ook afscheid van Bouchikhi, die leider wordt, terwijl Kimeli derde blijft, op acht punten van de nieuwe leider. lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>