Marathonloper Arne Gabius daagt organisatie Hamburg Marathon voor de rechter

Arne Gabius, de Duitse recordhouder op de marathon, kende geen goed jaar. Hij stapte uit tijdens het EK Halve Marathon en moest de Olympische Spelen missen door een blessure. Gabius kan nog steeds geen wedstrijden lopen door deze blessure. En ondertussen is hij ook nog in een financieel conflict terecht gekomen. Hij heeft de organisatie van de Hamburg Marathon voor de rechter gedaagd.

ArneGabius_Frankfurt_RvZ
foto: René van Zee

Gabius is van mening dat hij nog recht heeft op 30.000 euro. De marathonloper stapte in 2014 over van de club LAV Stadtwerke Tübingen naar Haspa-Marathon-Team Hamburg. Aan die overstap waren wederzijdse verplichtingen verbonden. Gabius ontving bovengenoemd bedrag en de organisatie zou de 35-jarige atleet als boegbeeld van de marathon inzetten. Vorig jaar ging het echter mis toen Gabius besloot om de marathon van Londen te lopen in plaats van Hamburg. Organisator Frank THaleiser beschouwt die beslissing als contractbreuk en Gabius kreeg alleen geld in april. De marathonloper hoopt nu via de rechter het resterende bedrag op te eisen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>