Losse Veter magazine #14

Het belang van een goede sporttest

SMC Sportmax ademgasanalyse

Meer en meer mensen gaan hardlopen. En velen willen dit ook graag verantwoord doen maar weten niet hoe ze dat moeten aanpakken. Simpelweg met een schema of app aan de slag gaan blijkt niet voldoende. Ook het aansluiten bij een vereniging of loopgroep geeft niet de garantie dat je blessurevrij blijft of dat je helemaal gezond bent.

‘Laat eens een sporttest doen’. Het is een advies wat je als loper wel vaker hoort. Een sporttest levert je veel waardevolle informatie op over je fysieke toestand. Van preventie tot progressie, al die facetten zijn beter stuurbaar met de juiste informatie. Ja, maar welke sporttest zou dan goed zijn om te doen? Wil je je hart en toestand van je aderen laten checken? Of loop je telkens weer tegen dezelfde blessure aan en zoek je een oplossing? Misschien wil je graag wat begeleiding bij het opbouwen naar een doel.

Om jullie hierin wegwijs te maken bezochten wij voor het actuele Losse Veter magazine vier verschillende testcentra. Elk centrum kent zijn eigen specialisme en insteek. Daar spraken wij verschillende experts over het belang van een goede sporttest. We laten uitgebreid zien wat bij welk centrum wordt gemeten, bekeken, wat je ermee kunt en voor wie de test van toepassing is. Ook zaken als soort testen en kostenindicaties zijn meegenomen.

Wij bezochten:
Heartlife Klinieken
SMC SportMáx
Energy Lab
Runners’ Lab

Ben jij geïnteresseerd en wil je het artikel lezen? Haal het Losse Veter magazine in de winkel of klik hier voor meer info.

lv magazine nr 14 testen

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>