De Mizuno Wave Rider heeft reden tot een feestje

De Mizuno Wave Rider is jarig. De schoen is inmiddels toe aan de 20e editie en behoort daarmee tot die selecte groep hardloopklassiekers, zoals de Nike Pegasus en de ASICS GEL-Kayano. De Wave Rider bewijst al bijna 20 jaar een betrouwbare trainingsschoen te zijn voor de neutrale loper. Dit komt mede door de toegepaste Wave-technologie, die tegelijk met de Wave Rider werd geïntroduceerd. De unieke Wave-technologie zorgt door de golvende vorm voor zowel demping als stabiliteit, waardoor de Mizuno Wave Rider 20 een soepele, snelle en veelzijdige schoen is.

SS17_Wave_Rider_20th_Landscape

Voor deze 20e editie heeft Mizuno de Rider flink onder handen genomen. Zo is er onder andere een nieuw Wave-concept toegepast, de zogenaamde CloudWave. De Wave-plaat heeft een nieuwe vorm gekregen die zorgt voor meer demping en tegelijkertijd ook reactiever is. En dat merk je al direct bij de eerste passen. Bij de voorgaande modellen moest je altijd even wennen aan de stugheid van de schoen. Het leverde nog wel eens tintelingen onder de voet op tijdens de eerste trainingen. De Wave Rider 20 voelt direct erg comfortabel en zit als gegoten.

Naast de nieuwe Wave-technologie draagt ook het gebruik van U4ix-tussenzoolmateriaal in de hak bij aan de soepele ervaring van deze schoen. Het is licht en heeft zeer goede dempende eigenschappen zonder dat alle energie bij de landing in de ondergrond verdwijnt. Het levert een zachte landing en energieke afzet op. De schoen biedt bovendien de steun die je gewend bent van een Mizuno-schoen. Deze combinatie van steun, demping en reactiviteit maakt de Wave Rider 20 tot een allround schoen waarmee je eigenlijk bij alle runs uit de voeten kunt, van korte interval tot lange duurloop en is ook het overwegen waard als wedstrijdschoen.

Ook het bovenwerk is aangepakt. Het DynamotionFit-systeem, dat zorgt voor een goede omsluiting van de voet, is vernieuwd. De constructie is lichter geworden. Het bovenwerk voelt licht en comfortabel aan, zonder zijn stevigheid te verliezen.

Kortom, de Mizuno Wave Rider heeft reden tot een feestje. Met de 20e editie is Mizuno erin geslaagd een zeer complete, snelle en allround schoen te maken.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>