Sportieve tips van iconisch marathonloopster Joan Benoit-Samuelson

Joan Benoit-Samuelson is een spilfiguur in de emancipatie van vrouwelijke atleten. Nike huldigt deze eerste vrouwelijke Olympisch marathonwinnaar met een schoenenlijn. 1984, Los Angeles. In amper 2 uur, 24 minuten en 52 seconden ontketende de Amerikaanse Joan Benoit-Samuelson een revolutie. Ze had net de allereerste vrouwenmarathon in de geschiedenis van de Olympische Spelen gelopen én gewonnen, en verpulverde daarbij het bizarre geloof dat vrouwelijke loopwedstrijden slechts over 1500 meter gerend konden worden. Dat vrouwen fysiek niet in staat waren om langere afstanden aan te kunnen. De race was een beloning na jarenlang campagnevoeren bij het International Runners Committee.

Het Amerikaanse sportswear bedrijf Nike steunde Joan destijds als sponsor, en staat vandaag nog steeds achter de nu 59-jarige gewezen sportvrouw. Haar persoonlijke motto “There’s no finish line” inspireerde het bedrijf naar eigen zeggen om nooit op te geven zichzelf en de goederen die het uitbracht te verbeteren. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>