Mireille Baart wint Posbankloop: ‘Het was pittig genoeg hier’

mireille baart posbankloop

Mireille Baart won vandaag de langste afstand bij de Posbankloop. ‘Om hier te winnen is geweldig.’ Twee weken geleden werd ze nog zevende bij de Jungfrau marathon. ‘Ik moest even kijken hoe het ging met het herstel maar ik had wel weer zin in een wedstrijdje. En het ging vandaag als een speer.’

‘Het liefst loop ik afstanden tot de halve marathon omdat je voor een marathon toch echt moet trainen. De Jungfrau marathon stond al heel lang op mijn lijstje. Ik heb in het verleden veel aan bergsport gedaan. Nu staat het lopen meer op de voorgrond maar ik wilde wel erg graag deze marathon lopen.’

We spraken Mireille na de race en vroegen of er overeenkomsten waren tussen het parcours van de Posbank en de Jungfau marathon. ‘Nou, de muur van Aalbers dat was wel een pittige klim en is zeker vergelijkbaar met stukken uit de Jungfrau marathon. maar in totaal zitten er in de Jungfrau marathon natuurlijk veel meer hoogtemeters maar het wat hier ook pittig genoeg.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>