‘Ik verloor het vertrouwen in mijn blade, dat is traumatisch’

Drie keer brak verspringer Ronald Hertog zijn onderbeenprothese doormidden. „Ik verloor het vertrouwen in mijn blade, dat is traumatisch.” Na twee maanden gesprekstherapie krabbelde hij op.

23-02-2014 NK Indoor Senioren Apeldoorn Nederland Atletiek   Foto: Kees Nouws -

Ronald Hertog, 27-jarige verspringer, concentreert zich op de aanloop van zijn zoveelste sprong, hier op een trainingskamp in Rio Maior, Midden-Portugal, ter voorbereiding op de Paralympische Spelen van Rio. Vlak voor hij zijn dribbel begint, visualiseert hij met vinnige handbewegingen het beenritme dat hij moet maken om tot een goede sprong te komen. Langzaam aanvangen, snelheid maken en dan de crux, tak-tak, de voorlaatste pas en de afzet.

Nu kan hij het verschil nog maken, niet zozeer in de kleur van de medaille – hij is te goed voor brons maar niet sterk genoeg voor goud – maar vooral in de prestatie die hij neer zal zetten. Zijn wereld draait erom het maximale uit zichzelf te halen. Daar wijkt alles voor. „Ik ben gewoon beroepsatleet.” Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>