Dafne Schippers grootverdiener in Diamond League

Met haar uitstekende prestaties in de Diamond League heeft Dafne Schippers dit seizoen 110.000 dollar verdiend. De 24-jarige sprintster is daarmee samen met de Kroatische discuswerpster Sandra Perkovic de grootverdiener van de lucratieve serie. Schippers won het eindklassement van de 200 meter en werd tweede op de 100 meter achter haar concurrente Elaine Thompson. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • In vergelijking met andere sporten natuurlijk een “schijntje” wat deze wereldtoppers verdienen aan prijzengeld. Natuurlijk heeft ze ook nog andere inkomstenbronnen, dan nog!
  Eredivisie gemiddeld E 266.000
  Protour gemiddeld E 265.000
  Tennis top 100 E 305.000
  Golf Europese tour top 10 > E 1.000.000
  Prof bowler USA top 10 $ 80.000

 • Maar dit is enkel het geld wat ze verdiend heeft met het prijzengeld in de diamond league, om dan salarissen van voetballers en prijzengeld van sporters in een geheel jaar er bij te betrekken is ietwat scheef.

  Ze pakt 22.500 euro voor haar zilveren medaille in Rio bijvoorbeeld. En wat vangt Dafne tegenwoordig aan startgelden? 10.000 euro per optreden? Of zit ik er dan een factor 10 naast?

  Zou Schippers afgezien van sponsorcontracten niet een paar ton per jaar beuren?

 • @Willem

  Het staat er inderdaad echt maar ik kan het bijna niet geloven. Tot 1 miljoen zou kunnen lijkt mij. Ze is een van de uithangborden van Nike all over the world en daarvoor zul je wel het een aardig zakcentje vangen.
  Maar 10 miljoen in een sport die op mondiaal niveau niet (meer) bij de top zit???
  Waaruit moet dat dan wel niet zijn opgebouwd?

 • Kan nooit kloppen zal wel zijn 10 miljoen voor 10 jaar contract bij Nike.

  Nike wilt wel wat verdienen als ze dat in jaar geven draaien ze verlies zo dom zijn ze niet.

 • Die 110.000 is alleen prijzengeld Diamond League natuurlijk. Tel daarbij op: startgelden, prijzengeld OS, commercials, andere sponsoring. Ze zal richting 500k gaan.

 • Ja, als je 27.000 Euro per dag verdient (zie link van Willem) danheb je wel een moeizaam seizoen achter de rug en heb je loon naar werken gekregen.

 • @Jan

  Die 11 miljoen is zoals ik het lees NIET per jaar! Er wordt nl gesproken over een multi-year deal;

  Doyle Management, De Grasse’s agent, told Lori Ewing of The Canadian Press that the multi-year deal with Puma is worth $11.25 million US.

  Hij kan wel extra bonussen halen
  Maar die multi-year deal kan dus 3, 5 of 10 jaar zijn voor 11.25 miljoen.
  Andre DeGrasse is natuurlijk wel de kroonprins van de sprint. Als Bolt van het toneel verdwijnt kan hij de volgende grote naam in de atletiek worden voor het grote publiek. Ik vermoed dat Puma hem daarom voor een fiks aantal jaar heeft vastgelegd.

 • Ik hoorde dat haar contract met Nike al liep tot en met de Spelen van Rio. Als dat zo is, dan was ze een ‘goedkope kracht’, want dan waren de titels van de afgelopen jaren wellicht niet meegenomen. Dat zal nu wel anders worden.

 • @ Evelien. Ik neem dat niet voor waarheid aan. Daarom schrijf ik: hier staat.
  Wel denk ik dat de DL niet haar hoofdinkomsten zijn. Het werkelijke bedrag blijft gissen. Maar dat het fors zal zijn geloof ik wel. Is commercieel zeer interessant

 • Met dit soort bedragen wordt het interessant om administratief in Gibraltar te gaan wonen. En vervolgens te trainen op de atletiekbaan van Sotogrande.

 • Beter lezen ik zei of je hebt een goede kop of je bent sympathiek..

  Jaren 90 was het makkelijker toen telde het niet of je een goede kop had of sympathiek. Alleen de beste kregen geld en flink veel geld als je Michael Johson z’n interview moet geloven.

 • Valt mee hoor. Zijn salaris bij Sky is 5,3 miljoe per jaar. Voor zijn overwinning in de Tour krijgt hij nog eens 500.000. Bij de natourcriterea vraagt hij rond de 50.000 startgeld voor een rondje rond de kerk. Een salaris rond de 6.000.000 is best redelijk natuurlijk. Niet te vergelijken met voetballers uiteraard.