Klamer tiende in olympische triatlon, Jorgensen wint goud

Rachel Klamer heeft zaterdag op de olympische triatlon genoegen moeten nemen met de tiende plaats. De 25-jarige Klamer deed lang voorin mee, maar verloor de aansluiting toen ze na het fietsonderdeel bij het wisselen haar hardloopschoenen niet snel genoeg aankreeg. Vanaf de achttiende plek schoof de Europees kampioene van 2013 nog wel langzaam op naar voren, maar het gedroomde podium bleef ver buiten bereik. .

De olympische titel ging naar de Amerikaanse favoriete Gwen Jorgensen. Klamer eindigde vier jaar geleden bij haar olympische debuut in Londen als 36e. In Rio de Janeiro behoorde ze tot de medaillekandidaten, zeker nadat ze in de laatste grote wedstrijd voor de Spelen in Hamburg tweede was geworden. Vorig jaar pakte Klamer zilver op de Europese Spelen in Bakoe. Ze lag zaterdag aan de Copacabana na het zwemmen en fietsen op koers voor een topnotering, maar een mislukte wissel verpestte haar kansen. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>