Dafne Schippers emotioneel tijdens huldiging: ‘Ik heb het wel gedaan’ [+ video]

Dafne Schipper huldiging HHH

Vannacht kreeg Dafne Schippers haar zilveren medaille uit handen van koning Willem-Alexander en daarna was het natuurlijk feesten geblazen in het Holland Heineken House. Op de klanken van de muziek van haar vriend, dj Nicky Romero, betrad Dafne het podium. Had ze woensdag nog stevig de pest in omdat ze op de 200 meter geen goud maar zilver won, donderdag zag ze het zonniger in. “Het gevoel komt steeds meer”, vertelt ze in tranen. “Zeker met dit soort dingen. Ik heb het wel gedáán!”

Dafne Schippers emotioneel 3

dafne schippers emotioneel OS

Camelbak drinksysteem 6572610141074246837

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Mooie beelden. Ik ben niet zo’n liefhebber van emo t.v. maar het is anders als het oprechte emotie is die er blijkbaar uitkomt na een doorwaakte nacht en fysiek en mentaal een zeer zware week. Dan krijg ik ook kippenvel. Je hebt zacht goud en hard zilver op de Olympische Spelen. En hard zilver in een mondiale sport op een topnummer slaat iedereen die een beetje verstand van sport heeft veel hoger aan. Dat harde zilver was het hoogste haalbare voor dit moment. En Dafne is een te grote sportvrouw om zich in de toekomst hierbij neer te leggen. Go Dafne en zet al wat recht op de Memorial van Damme!

 • Jammer van het optreden van Schippers na de 200 meter . Ze heeft veel sympathie bij verscheidene mensen verloren. De atletiek bond moet toch eens met haar gaan praten.

 • Cor;

  Ik heb er geen problemen mee want het maakt haar authentiek. Ik zie ook graag de nare trekjes van een sporter. We hebben al te weinig uitgesproken toppers in de atletiek die voor- en tegenstanders sterk verdeelt.
  Toch zal een mediatrainer haar door de strot worden geduwd denk ik. Eerder nog door sponsors als Nike dan door de AU.
  Dit soort sponsors willen nou eenmaal het beeld een ideale schoondochter die met hun schoenen zwaait en ze niet wegsmijt.
  Alles voor de verkoopcijfers!

 • Ach als mensen die haar alleen maar sympathiek vonden na haar winst op de 200 meter op de WK van vorig jaar nu weer hard weglopen moeten ze dat vooral doen. opportunistische nepfans hebben we al genoeg.

  Balen is mooi, zeker als niet zo lang na de race het besef al doordringt dat het echt wel een goede prestatie is (die persconferentie was mooi: “you are using the word happy`’

  Ik wil mensen ook gewoon boos zien worden, dat maakt ze beter. Sven Kramer smeet met zijn bidon toen hij zijn WR 5000 meter kwijtraakte, een week later reed hij er 4 seconden vanaf. Fantastisch.

  Mensen moeten er alleen niet in blijven hangen en dat is hier absoluut niet het geval.

  En bij andere atleten past het dan weer niet. Als Dafne er zo bij had gestaan als Churandy dan was er wat goed mis met Dafne, maar dat geldt andersom ook.

 • In dat licht vond ik de uitlatingen van Susan Kuijken na haar 10.000m race ook volkomen begrijpelijk. Als je zo naar die race toeleeft en bij de eerste Europeanen zit maar toch bijna twee maal gedubbeld wordt ben je (terecht!) gefrustreerd. In feite zou je als criticaster kunnen zeggen dat haar commentaar veel meer getuigde van een slecht verliezer.. Alleen komt het er bij haar wat meer beheerst en “liever” uit. Dafne keek of ze elk moment Jeroen Stekelenburg kon gaan wurgen 😉
  Mooie televisie!

 • Wat een gejank weer Schippers laat zien dat ze wilt winnen. Hebben we eindelijk een sprintster in de elite wereld groep is het nog niet goed.

  jankerds blijven jankers.

 • Bas van Dam

  Geert: Eigenlijk vind ik het best vreemd dat een atleet zoiets zomaar over een collega atleet kan zeggen. Heeft zij ergens bewijs dat er met niet toegestane middelen is gewerkt? Als het andersom gebeurt is Leiden in last kan ik je vertellen.

 • Bas;

  Ik begrijp haar (naar ik denk terechte) frustraties maar het kan feitelijk niet wat ze zegt. Ze komt er echter wél mee weg. Het non verbale aspect (rustig in control blijven, niet kwaad overkomen) zal daarbij wel degelijk een rol gespeeld hebben is mijn mening.

 • De nationale en internationale federaties zwijgen al generaties lang. Trainers (à la Paul Wernert) zwijgen of praten het goed. Sommige atleten (die allicht zelf boter op hun hoofd hebben) zwijgen. Een deel van de pers zwijgt.

  Gelukkig zijn er ook atleten die af en toe vanuit de onderbuik reageren en stellen wat de echte sportliefhebbers al lang door hebben.