Vanuit uitkering hardlopen naar werk

Met het proefproject ‘Loop je warm naar werk’ gaat de gemeente Ermelo mensen uit de bijstand aan het hardlopen zetten. Opzet is dat er zo’n vijftien mensen gaan deelnemen die voorkomen in de kaartenbak van de sociale dienst. Deelname is op vrijwillige basis en wordt uitgevoerd in samenwerking met de Sociale Dienst Veluweland.

Wethouder Laurens Klappe is enthousiast over het project waarvoor de gemeente 17.750 euro uittrekt. “Ons doel is mensen uit de bank te halen en aan het hardlopen te krijgen. Om te bereiken dat ze zich naar een maand of drie weer fit zijn en zo goed in hun vel zitten dat ze weer aan het werk kunnen.” De wethouder zegt dat de mensen niet worden verplicht om mee te doen als ze worden gevraagd en dat hieraan – in eerste instantie – ook geen sancties aan een weigering zijn verbonden. “Maar we gaan iedereen wel stimuleren mee te doen.” Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>