Berlijn Marathon: Kenenisa Bekele versus Wilson Kipsang

De organisatie van de Berlijn Marathon heeft dankbaar gebruik gemaakt van de afwezigheid van enkele Afrikaanse marathontoppers bij de Olympische Spelen. Zij kondigen vandaag een duel aan tussen Kenenisa Bekele en Wilson Kipsang.

Photocall for six of the the Elite Men's race competitors at the Guoman Tower Hotel

Voor Bekele betekent het zijn debuut in Berlijn. Het wordt de vijfde marathon voor de Ethiopiër. Hij debuteerde in 2014 met een overwinning in Parijs in een tijd van 2:05.04. Na een blessureperiode kwam hij dit voorjaar terug met een derde plek in Londen.

London Marathon 2016  Kipsang NT2_1336

Wilson Kipsang liep al vaker in Berlijn. Hij won in 2013 in een tijd van 2:03.23 en liep daarmee een wereldrecord. Die tijd werd een jaar later verbroken door Dennis Kimetto. ‘Ik ben blij om weer in Berlijn te lopen omdat ik het parcours perfect vind. Ik hou er bovendien van om in een sterk veld te lopen en ben dan ook blij dat Kenenisa Bekele ook aan de start staat.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Bekele (met wat rancune vanwege Rio) wil natuurlijk op het schema van Haile gaan lopen. Hopen dat hij eindelijk eens volledig fit aan de start verschijnt.