Lopers opgelet: Voor Nederland nieuw virus ontdekt in teken

Teek_770_DPC

In teken op de Sallandse Heuvelrug is het zogeheten teken-encefalitisvirus of TBE-virus aangetroffen. Het is voor het eerst dat dit virus in Nederland opduikt, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu donderdag. “Hoewel het risico op teken-encefalitis na een tekenbeet veel kleiner is dan op de ziekte van Lyme, is dit een extra reden om alert te zijn op tekenbeten”, waarschuwt het RIVM. Lees verder op nu.nl

LVM11_spread_Teek

In Losse Veter magazine #11 beschrijven drie lopers de consequenties van de ziekte van Lyme als gevolg van een tekenbeten. In dat artikel wordt ook al gewaarschuwd voor het zogeheten teken-encefalitisvirus. Klik hier om het nummer na te bestellen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>