Nu al 100.000 tickets EK Atletiek verkocht‏

Ruim twee weken voor de start van de Europese Kampioenschappen Atletiek in Amsterdam (6-10 juli) zijn al meer dan 100.000 tickets verkocht. Event Ambassador Ellen van Langen spreekt van een nieuwe mijlpaal. ‘Hier had ik voorzichtig op gehoopt. Nu we deze grens met nog twee weken te gaan al zijn gepasseerd, zie ik in gedachten de volle stadions al voor me.’

Vandaag werd ook gestart met de opbouw van het evenementterrein rondom het Olympisch Stadion. De eerste pontons waarop het tijdelijke onderkomen van de grote buitenlandse tv-zenders worden, gingen te water. Voor het Olympisch Stadion wordt ook een grote Fanzone opgebouwd. In Amsterdam en omgeving zullen vanaf vandaag veel uitingen van de EK Atletiek zichtbaar zijn.

Ellen van Langen: ’Nu we het Nederlands kampioenschap hebben gehad en weer meer Nederlandse atleten zich voor de EK hebben geplaatst, kijkt iedereen reikhalzend uit naar de EK. Onze toppers willen voor eigen publiek medailles winnen, dat heb ik wel bij ze gemerkt. Ook al is de concurrentie uit het buitenland sterk; ik sluit niet uit dat we wat medailles betreft elke dag wel een Nederlandse feestje kunnen vieren.’

Voor alle dagen van de EK Atletiek van 6 tot en met 10 juli zijn nog kaarten verkrijgbaar, maar voor een aantal sessies is de beschikbaarheid gering of zijn er geen kaarten meer in de verkoop. Dat laatste geldt voor de tweede sessie op vrijdag 8 juli.

(persbericht)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>