Ruth van der Meijden snel in Marikenloop, Jasmijn Lau loopt Nederlandse besttijd

Ruth van der Meijden heeft voor de derde keer de Marikenloop op haar naam geschreven. Van der Meijden, die onlangs de EK limiet op de halve marathon liep, liet vandaag ook zien dat ze in vorm is op een kortere afstand. Ze realiseerde een tijd van 16’07” op de 5km en won daarmee met overmacht.

De tweede plaats was voor Irene van Lieshout met een tijd van 16’22”. Van Lieshout wist in de laatste meters Mariska Dute voorbij te sprinten. Dute kwam drie tellen later over de streep en noteerde 16’25”. De vierde plaats was voor Jasmijn Lau, die overigens nog B-juniore is. Lau liep 16’33” en maakte veel indruk. Niet eerder was een Nederlandse B-juniore zo snel. Amy van den Broek was de beste op de 10 kilometer in 38.33 min. Het team van de Politie won de bedrijvenloop.

Gezellige drukte
Op de MarikenloopExpo werden de ruim 30 stands op het gebied van sport, voeding en lifestyle goed bezocht. De gehele dag was het gezellig druk op de uitgebreide sportmarkt. Ook de workshops en demonstraties hoelahoep en paaldansen konden rekenen op een uitstekende belangstelling. Onder begeleiding van oud-topschaatster Annamarie Thomas warmden de bijna 9000 deelneemsters zich op voor hun ronde door bosgebied Heumensoord. Onderweg werden zij aangemoedigd door diverse bands aan het parcours. Hiermee was de Marikenloop weer de grootste en gezelligste ladiesrun van Nederland.

Zevenheuvelenweekend
De organiserende Stichting Zevenheuvelenloop kijkt terug op een mooie 14e editie van de Marikenloop en ook alweer vooruit naar haar volgende evenement, de Zevenheuvelennacht en Scholten Awater Zevenheuvelenloop op zaterdag 19 en zondag 20 november. Veel deelneemsters deden voor de eerste keer mee aan de Marikenloop. Voor veel van hen is deze eerste wedstrijd een stap richting de zeven kilometer tijdens de Zevenheuvelennacht of de klassieke 15 kilometer van de Scholten Awater Zevenheuvelenloop. De inschrijving voor beide lopen opent op woensdag 1 juni aanstaande via www.zevenheuvelenloop.nl.

Uitslagen 5km
1. Ruth van der Meijden 16’07”
2. Irene van Lieshout 16’22”
3. Mariska Dute 16’25”
4. Jasmijn Lau 16’33”
5. Julia van Velthoven 16’43”
6. Jessica Oosterloo 16’50”

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Wat een snelle tijd van Jasmijn Lau, pas 16 jaar en nu al zo’n tijd. Beloofd wat voor de komende jaren, nog weinig over haar gehoord.
    Iemand hier meer informatie over?