Sifan Hassan stelt seizoensstart uit wegens lichte blessure

De Nederlandse atlete Sifan Hassan die in Maart van dit jaar wereld indoor kampioen werd in Portland moet de start van haar seizoen uitstellen. Een irritatie aan haar dijbeen zorgt er voor dat ze een aantal weken later van start zal gaan in het internationale atletiek circuit.

"IAAF World Indoor Championships - Day 3"

Tijdens haar trainingsstage in Amerika heeft ze aan een goede basis kunnen werken. Haar dijbeen zorgt echter voor wat vertraging in de wedstrijd specifieke voorbereiding. Haar medische team, waaronder sportarts Peter Vergouwen, heeft haar geadviseerd om de start van haar wedstrijdseizoen uit te stellen, om te kunnen herstellen. Op deze manier kan Hassan zich over een paar weken volledig fit gaan richten op de Europese Kampioenschappen in Amsterdam en later dit jaar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Sifan Hassan zou aan de start verschijnen bij de IAAF Diamond League in Shanghai en Eugene en wilde een wereldrecord poging doen bij de AA-drink FBK Games in Hengelo. Hassan:”Ik baal natuurlijk op dit moment, iedereen begint aan het Olympische seizoen en ik moet nog even geduld hebben. Ik weet echter ook dat dit nodig is om straks bij de Olympische Spelen topfit aan de start te staan.

(Persbericht)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>