Het wedstrijddebuut van DJ Michiel Veenstra bij de Hilversum City Run [ + video]

Hilversum City Run foto Losse veter Michiel Veenstra IMG_2418

Michiel Veenstra, DJ bij 3FM, had vorig jaar al de Hilversum City Run willen lopen. ‘Ik ben twee jaar geleden begonnen met hardlopen. Toen dacht ik ‘ik wil een keer de Hilversum City Run doen.’ Een nare val in de studio dwarsboomde echter deze plannen. ‘Toen had ik mijn heup gebroken en stond hier met krukken langs de kant te balen.’

Zijn wedstrijddebuut werd vervolgens een jaartje uitgesteld en vandaag liep Veenstra eerst met zijn gezin de familierun en later op de dag de 10km. ‘Ik heb wel vaker voor mezelf een 10km gelopen maar dit is voor het eerst dat ik het in evenementsvorm doen. Het is best spannend, omdat ik ook weet ik moet nu. Uitlopen is mij doel en dan het liefst onder het uur.’ Daar slaagde Veenstra ruim in. Met een tijd in de 52 minuten kwam hij over de finishlijn.

Tweet Michiel Veenstra CgQHg1EUEAA7wZk
(foto: Twitter)

Wij spraken hem na de familierun. Of hij met muziek loopt als hij voor zich zelf loopt? ‘Jazeker normaal gesproken wel. Dat kan vanalles zijn, als het maar opzwepend is. Het kan een goede dance-plaat zijn maar ook een goede rockplaat zijn waar drums lekker aanzwellen. Muziek is heel belangrijk voor me.’

Zijn verdere plannen? ‘Met Domien Verschuuren heb ik afgesproken dat we in september de halve marathon in Disneyland in Parijs gaan lopen.’

Zijn Vlog na de wedstrijd:

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>