Via Nijmegen naar Amsterdam en Rio!

NGA geldt als Olympische selectiewedstrijd 10.000m voor Ethiopische atleten

Op 18 mei aanstaande vindt de komende editie van Nijmegen Global Athletics plaats. Deze editie staat in het teken van de grote sportzomer 2016! Ga maar na: De EK atletiek in Amsterdam, de Special Olympics in Nijmegen, de WK junioren in Hongarije en last but not least de Olympische Spelen in Rio!

Tijdens de NGA kunnen atleten zich zowel voor de EK, OS en WK junioren kwalificeren. Sinds vorig jaar is de NGA weer helemaal terug als MiLA party! Ook op de paralympische nummers kan men zich kwalificeren voor Rio!

De afgelopen jaren is gebleken dat NGA als een soort “kraamkamer” heeft gefungeerd voor met name Nederlandse talenten als o.a. Sifan Hassan, Maureen Koster, Jip Vastenburg, Susan Kuijken Jesper van de Wielen en Tony van Diepen. Ook dit jaar zullen weer diverse internationale atleten (in 2015 17 nationaliteiten) strijden met de Nederlandse atleten om een p.r. of kwalificatie. In 2015 werden maar liefst 55 p.r.’s verbroken tijdens de NGA!

Nieuw is dit jaar de deelname van een groep van 11 Australische atleten. De “keurtroepen” van Nic Bideau zullen op de 800 en 1500 meter starten. Binnen dit team hebben zich al 3 atleten geplaatst voor Rio.
De organisatie is zeer verheugd dat zij dit jaar de selectiewedstrijd (trials) voor Ethiopië mogen organiseren. Tijdens de NGA zullen zowel vrouwen als mannen zich kunnen kwalificeren op de 10.000 meter voor Rio.

Het programma bestaat dit jaar verder uit 800-1500-3000 (V) en één serie 5000m.

Zie voor meer informatie: www.nijmegenglobalathletics.nl

(persbericht)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>