Sabine van de Reijt: ‘Wat mij betreft mogen kinderen iedere dag een uurtje sporten op school’

Bij de Parelloop in Brunssum kwam Sabine van de Reijt vandaag als eerste over de streep. ‘Dit had ik niet verwacht. Normaal is Kim Dillen een maatje te groot. Maar vanaf begin af aan was het gat niet supergroot. Een meter of 40 en in de tweede ronde kon ik eigenlijk zo naar haar toe lopen.’ Ze kwam met een tijd van 34’59” over de streep.

Van de Reijt is doordeweeks docent lichamelijke oefeningen en we vroegen haar of de geluiden over steeds dikker wordende jeugd kloppen? ‘Ik zie helaas ook dat de jeugd er niet slanker op wordt. Je hebt nu toch de computergeneratie. Toen ik jong was speelden we iedere dag buiten, en dat gebeurt gewoon niet meer.’

‘Kijk je naar andere landen als Engeland en Scandinavië dan wordt er veel meer gesport. En die kinderen leren ook beter. Dat er te weinig gym uren in het onderwijs zijn dat is een feit. Wat mij betreft mogen kinderen iedere dag een uurtje sporten op school.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>