Nike stapt af van neutraal vs antipronatie: run fast, run easy en run natural [video]

Nike_runeasynaturalfast_770

Het was jarenlang de belangrijkste vraag als je nieuwe hardloopschoenen ging kopen. Neutraal of antipronatie? Dat lijkt verleden tijd. Je ziet steeds meer merken die kiezen voor een andere indeling van hun schoenen. Nu ook Nike. Het Amerikaanse sportmerk kiest voor een indeling in drie categorieën: run fast, run easy en run natural. Waarom deze stap? Omdat, zo legt Mike van Kruchten van Nike in onderstaande video uit, uit onderzoek blijkt dat het uiteindelijk belangrijker is hoe de loper de schoen ervaart. ‘Je voelt zelf wel aan welke schoen voor jou het beste loopt. Mensen die overproneren geven vaak zelf aan dat ze een wat stabielere schoen nodig hebben.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>