Voormalig wereldkampioene Abeba Aregawi test positief

IMG_7930_Aregawi_Sopot_RVZ
foto: René van Zee

De voormalig wereldkampioene op de 1500m is betrapt op het gebruik van prestatiebevorderende middelen. Het gaat om de Zweedse Abeba Aregawi. Zij liep tijdens een out-of-competitioncontrole tegen de lamp. Dit maakte de Zweedse atletiekfederatie vandaag bekend. Aregawi is voorlopig geschorst in afwachting van de B-staal.

Aregawi pakte in 2013 de wereldtitel op de 1500 meter in Moskou. Ze hield daarmee Jenny Simpson van haar tweede titel op rij af. Een half jaar later pakte ze ook de indoortitel op deze afstand tijdens het WK Indoor in het Poolse Sopot. Vorig jaar werd ze zesde in de WK-finale. Aregawi is van oorsprong Ethiopisch en kreeg in 2012 de Zweedse nationaliteit.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>