Losse Veter thema pakket: Psychologie met oa Wim Hof, Erik Scherder en Jan Huijbers

lv covers 1 tot en met 9

Losse Veter magazine is er voor de loper met inhoud. We willen informeren en inspireren. Daarom gaan wij ook voor elk nummer op zoek naar experts op het gebied van training, voeding, psychologie etc. Inmiddels ligt nummer 9 al in de schappen en hebben we een mooie serie met interessante artikelen voor lopers van alle niveaus. De komende periode gaan we een aantal magazines als pakket aanbieden. Vandaag lichten we toe het pakket met als thema psychologie. In dit pakket zitten vijf Losse Veter magazines (17,95 euro zonder extra kosten voor verzending).

Psychologie pakket:
Wim Hof, alias ‘The Iceman’: ‘Wat ik kan, kan iedereen’ (LV nr 9)
Wim Hof geniet wereldwijd bekendheid als ‘The Iceman’. Die bijnaam is te danken aan zijn gave om extreme kou te trotseren. De uitzonderlijke prestaties die hij leverde, stelden geleerden voor een raadsel. Zijn eigen bewering dat iedereen kan doen waartoe hij in staat is, werd lang niet altijd geloofd. Maar wetenschappelijk bewijs likt hem gelijk te geven. ‘Sleutel tot succes is de controle over hartslag, ademhaling en bloedcirculatie

Prof. dr. Erik Scherder, hardlopen als hersentraining (LV nr 3)
Loop je slimmer en blijer. Passiviteit heeft enorme consequenties voor je cognitieve functioneren, je stemming, het slaap-waakritme en het tonen van empathie.

Jackie Reardon, de bedenker van de Mindset-methode (LV nr 4)
Om een ander te kunnen verslaan, zul je eerst van jezelf moeten winnen. Een paradox? Veel sporters zullen die redenatie niet als een tegenstrijdigheid zien. Zij zijn ervan doordrongen dat een constante ruis van gedachten het belemmert. Ofwel: de geest zit het lichaam in de weg. De Mindset-methode biedt de uitkomst: mentale weerbaarheid is aan te leren.

– Jan Huijbers, Action Type (LV nr 2)
Zelfkennis als basis voor succes. De één is extravert, de ander in zichzelf gekeerd. De één houdt van structuur, de ander floreert bij chaos en ruis. Jan Huijbers laat zien dat ieder persoon een eigen mentale aanpak vergt. Hij maakt hierbij gebruikt van Action Type methode.

Edith Rozendaal, zo bereik je de flow (LV nr 7)
Het wordt de meest ideale omstandigheid genoemd om optimaal te presteren: de flow. Een gevoel van ultiem welbevinden, waarin een sporter zijn grenzen schijnbaar moeiteloos verlegt. Het is een vorm van concentratie die sportpsycholoog Edith Rozendaal haar sporters aanleert. Want, flow is op te roepen.

Ook hebben we de pakketten Voeding, Marathon/training, Medisch en Kennis samengesteld

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>