Tip: Reminder tape voor verzwikte enkel

Johan Voogd heeft een jarenlange staat van dienst in de atletiek. Hij is onder andere de trainer van Jip Vastenburg. Voogd heeft door de jaren heen een schat aan ervaring opgebouwd en deelt vandaag een handige tip voor lopers die door hun enkel zijn gegaan.

enkel sanne verstegenCGcDad0WgAE1WZc

‘Als je door je enkel gaat is het risico op herhaling groot. De pezen herstellen relatief snel, maar de zenuwen hebben langer nodig. Meestal kun je na een week of twee de enkel weer gaan belasten. De aansturing van de enkel heeft langer nodig om te herstellen. Je ziet vaak dat iemand na een week vier daardoor opnieuw door de enkel gaat.’

Om dit te voorkomen heeft Johan Voogd een handig trucje bedacht. Hij noemt het de reminder tape. Het is een stuk tape dat van de binnenzijde van de enkel onder de voet door naar de buitenkant van de enkel loopt. ‘Vooral als we op oneffen ondergrond trainen kan dit heel goed helpen. Als je door je voet heen dreigt te zakken, dan trekt de tape aan de huid. Als je dat signaal krijgt kun je nog op tijd bijsturen en erger voorkomen.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>