Schippers evenaart nationaal record Nelli Cooman en loopt snelste Europese tijd sinds 1999, Samuel pakt WK-ticket

21-02-2015 NK Indoor Senioren Apeldoorn Nederland Atletiek foto: Kees Nouws /

Dafne Schippers heeft zaterdag de 60 meter gewonnen tijdens de ISTAF in Berlijn. De sprintster won de wedstrijd in 7:00. Die tijd betekende een nieuw persoonlijk record en een evenaring van het 30 jaar oude Nederlands record van Nelli Cooman.

Schippers was ook in de series al sneller dan haar oude persoonlijke record. Ze liep in de series een tijd van 7:04, haar vorige persoonlijke record stond op 7:05.

Ook Jamile Samuel liep snel in Berlijn. Met haar tijd van 7:14 in de series verzekerde zij zich ook van een ticket voor het WK Indoor. In de finale kwam Samuel niet verder dan 7:20 en een zesde plaats.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>